Zirkonium

Zirkonium verlovingsringen zijn weer helemaal hip

Je bent een man en je bent al enige tijd samen met je geliefde partner. Op een dag besluit je dat je de rest van je leven met je partner wil delen. Je gaat eerst bedenken waar en hoe je de belangrijkste vraag van jou en die van je partner gaat stellen. Wanneer je dit beslist hebt, dan kan je na deze moeilijke, maar toch niet onbelangrijke overweging je borst gaan nat maken voor de keuze van de verlovingsring die je aan hem of haar gaat geven.

Vroeger was het vrij eenvoudig daar de keuze in verlovingsringen niet bijzonder uitgebreid was. Daarbij was het voor mensen zonder budget moeilijk om te denken aan verlovingsringen. Inmiddels zijn er steeds meer mensen in staat om een verlovingsring aan te schaffen. Dit komt mede door de ontwikkelingen van de technologie├źn die gebruikt worden om verlovingsringen te vervaardigen. Dit geldt voor het bewerken van zowel het edelmetaal van de ring en de edelstenen die in de ring zijn verwerkt. Als het gaat om edelstenen dan is ook hier weer de keuze enorm. Je kan niet alleen uit verschillende soorten edelstenen zoals diamant, zirkonium, robijn of saffier kiezen, maar ook uit verschillende kleuren zoals paars, rood, blauw, wit en zwart. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende vormen van de edelstenen. Van peer vormen tot aan hart vormen. Eigenlijk wat je kan bedenken is ook daadwerkelijk mogelijk.

Een van die edelstenen die weliswaar niet zo bekend is maar die tegenwoordig toch steeds vaker gekozen wordt als edelsteen die in de verlovingsring verwerkt gaat worden is zirkonium. Zirkonium wordt vaak als alternatief voor de diamant gekozen vanwege de prijs. De gemiddelde prijs van zirkonium ligt namelijk tien keer lager dan een diamant dezelfde hoeveelheid karaat. Zirkonium lijkt heel erg op diamant, maar het getrainde diamantoog zal zien dat dat zirkonium net iets lichter is dan diamant. Zirkonium is synthetisch gemaakt en dus geen natuurlijk product. Om deze reden is zirkonium niet te betrappen op een enkele oneffenheid. Diamanten zijn daarentegen weer harder, maar dan is zirkonium weer gevoeliger voor krassen.

Kortom zirkonium is zeker een goed alternatief voor een diamant als edelsteen voor een verlovingsring. Zeker ook als je beseft dat diamanten eigenlijk onterecht zo hoog geprijsd zijn tegenwoordig.