Robijnen

Verhoog de romantiek met robijnen verlovingsringen

Robijnen zijn niet de eerste edelstenen waar je aan denkt bij het kopen van verlovingsringen, maar ze hebben juist een lange geschiedenis wat betreft het symboliseren van liefde, durf, passie en bescherming. Als je dus op zoek bent naar edelstenen voor je verlovingsring met veel kleur dan moet je zeker eens de tijd en moeite nemen om je te verdiepen in de robijnen met hun rood en paarse tijdloze verschijning! Het is niet voor niets dat koningen en koninginnen vroeger robijnen droegen en wie wil nou niet naar zijn of haar hand kijken en voelen alsof de over de wereld heersen?

Vanwege de donkerrode kleur van de robijn, past deze prima in een vintage achtige setting en geel en rose goud. Dit houdt niet direct in dat je de robijn niet in een andere setting of met andere kleuren kan combineren. Genoeg platina en witgoud in een meer moderne setting gaan ook prima samen met de robijn. En wanneer je besluit om niet met maar één robijnen edelsteen te pronken, kan je ervoor kiezen om met de robijn juist de diamanten in je verlovingsringen te benadrukken.

Juist door de vele mogelijke combinaties van de edelsteen is het zo dat je voor je robijnen verlovingsring veel meer waar krijgt voor je geld dan voor bijvoorbeeld een diamanten verlovingsring. Je kan de robijnen verlovingsring prima combineren met mooie diamantjes om het plaatje compleet te maken. Let er wel goed op dat de robijn een edelsteen is die de nodige aandacht vraagt als het aankomt op combineren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de robijnen verlovingsring past bij je andere sieraden zoals de ketting en eventueel de armband.

Als het aankomt op verzorging, vraag altijd eerst even bij de juwelier voor de nodige details betreffende de ring. Hij kan je voorstellen om de robijn op je verlovingsring schoon te maken met een zachte borstel gedompeld in warm water. Je ring zal na een behandeling weer uitzien alsof je de ring pas gekocht hebt! Je doet er overigens verstandig aan om de robijnen verlovingsring niet te dragen tijdens het sporten of tijdens het slapen. Dus berg de ring goed en veilig op om zo nog een heel leven te genieten van je robijnen verlovingsring.